OTAĞTEPE


İstanbul’u ve Boğazı en iyi seyredebileceğiniz tepeler arasında adı pek anılmaz Otağtepe’nin..Belki diğer tepelere göre yeni olduğundandır..Ama yolunuz düşer de bir uğrarsanız asla pişman olmazsınız.

Bir kere ulaşımı oldukça kolay, belediye otobüsleriyle ulaşabileceğiniz gibi özel aracınızla da kolayca bulabiliyorsunuz burayı.Avrupa yakasından gelirken FSM Köprüsünün Asya ayağından sonra Anadoluhisarı sapağından çıkıp Otağtepe tabelalarıyla 5 dakikada oradasınız.En güzel tarafı da yoğunluğun yaşanmadığı günlerde aracınızı ücretsiz otoparkına bırakabilirsiniz.



Muhteşem güzelliğine tarihi dokuların da karışıp harmanlandığı Otağtepe..İstanbul’u ve İstanbul Boğazı’nı panaromik olarak en güzel görebileceğiniz bir yer. Avrupa yakasını, Rumelihisarını, iki boğaz köprüsünü rahatlıkla seyredebiliyor, özellikle FSM Köprüsünü ve araçları kuşbakışı resimleyebiliyorsunuz.
Bilinir ki; Fatih Sultan Mehmet İstanbul'un ilk fetih hazırlıklarını Otağtepe'de yapmıştır. İstanbul'un en cezbedici köşelerinden biri olan Otağtepe, İstanbul Boğazı'nın tüm ihtişamını gözler önüne seriyor. Otağtepe gezinizde şehrin en güzel manzarasını fotoğraflayıp ölümsüzleştirmeyi unutmayın.
Hafta içi gidildiğinde sessizliği ve sakinliğiyle ideal..Özellikle fotoğraf tutkunlarına her mevsim çok iyi malzeme veriyor..
İstanbul’da yaşayanlar veya İstanbul’a uğrayanlar Otağtepe’yi mutlaka gezi listenize almalısınız..








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER