ÇEŞME


Özellikle İzmir’in yakıcı sıcağından kaçanlar için ilaç gibidir Çeşme..Esintisi durmaz, denizi çarşaf gibidir ve dinlendiricidir Çeşme.

Bir zamanlar daha çok İzmir’lilerin termal kaynaklarından yararlanmak, temiz denizinde yüzmek için tercih edilirdi Ilıca ve çevresi.Ancak 2,5- 3 saat süren yolculukla ulaşılırdı.Bugün 45 dakikada ulaşılan ve gün boyu on binlerin hareket getirdiği Ilıca Plajı çevresi 1950’li yıllarda çöl manzarasını andıran kum tepecikleriyle kaplıydı…Bugün özellikle yaz aylarında binlerce insanı ağırlıyor.



Görmelisiniz…
Çeşme Kalesi
Çeşme evleri ve buraya adını veren çeşmeler
Ayios Haralambos Kilisesi
Ilıca plajı
Ildırı ve Erythrai Antik kenti






Yapmalısınız…
Çeşme kalesinin arka sokaklarını gezmek
Çeşme Kalesinden limanı ve gün batımını izlemek
Çeşme kumrusu yemek
Yıldızburnu’nda sıcak su kaynağında keyif yapmak
Sığ ve ılık deniziyle ünlü Ilıca Plajı’nda denize girmek
Sahilde akşamüzeri esintisinde yürümek
Ayios Haralambos Kilsesi’nde sık sık açılan sergileri gezmek

ÇEŞME KALESİ
16.Yüzyıl başında Cenevizliler tarafından yapılmış olan kale II.Beyazıd tarafından yenilenmiş.İçindeki küçük müzeyi gezebilir, ezayirli Hasan paşa heykelini görebilirsiniz.Kalenin biraz ilerisinde ise Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1528 yılında yaptırılan iki katlı kervansaray var.


ERYTHRAİ ANTİK KENTİ
Ildırı’da bulunan antik kent, İon birliğini kuran 12 kentten biri.Kentin tarihteki ünü şarap ticaretinden gelmektedir.Bugün açığa çıkarılan kalıntılar ziyaretçileri pek tatmin etmese de buralara yolu düşenin görmesinde yarar var..


Yakınında

Alaçatı
Alaçatıİzmir'in Çeşme ilçesine bağlı bir mahalle. Ege Denizi'ne kıyısı vardır. Tarihî taş evleri ve rüzgar sörfüne elverişli plajları ile ünlüdür. Son yıllarda taş evleri sayesinde çok fazla gelişmiştir.
2000 yılı rakamlarına göre nufusu 8.401 kişidir. 704 kilometrekarelik alanında birçok eğlence mekânı ve oteli barındıran Alaçatı, Ege Bölgesi'nin önemli tatil beldelerinden biridir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER