GÖLCÜK GÖLÜ ÖDEMİŞ




Gölcük İzmir iline bağlı Ödemiş ilçesinin bir beldesidir. Özellikle yaz aylarında bir yayla ve mesire yeri olarak değerlendirilmektedir. Gölcük adından da anlaşılacağı gibi, yeşilliklerle çevreli küçük bir gölden ibarettir. Göl Bozdağ dağlarının alt kolu olan tepeler ortasında kalmış, zamanla yağmur ve dere sularının dolmasıyla oluşmuştur. Denizden yüksekliği 1050m dir. Gölde yayın ve sazan türünde balık çeşitleri bulunmaktadır




Bozdağlar üzerindeki yaylaların en büyüğü Gölcük yaylasıdır. Yayla, içinde bulunan yaklaşık 1 km² lik alüvyon set gölü ile turistik açıdan önemlidir. Göl çevresindeki düzlükler ve gerisindeki orman dokusu eko-turizm için uygun alanlardır. Günümüzde göl ve çevresi önemli bir rekreasyon-piknik alanıdır. Ödemiş ve Salihli'den hatta Izmir'den gelen günübirlikçiler yaylaya ulaşmaktadır. Gölü ziyaret edenler balık avlama ve sandal gezileri için ideal bir atmosferi solumaktadırlar. Yaylada turistleri ağırlayabilecek nitelikte otel ve pansiyonlar bulunmaktadır. Yaz aylarındaki serin havasının ve yeşilin tonlarının insanı derinden etkilediği büyüleyici bir coğrafi ortamdır.

Gölcük Gölü'ne Nasıl Gidilir?
Salihli'den hareket edenlerin izleyeceği yol şudur:
Salihli-Sart-Allahdiyen-Kırkoluklar-Bozdağ-Bozdağ'ı geçtikten sonra Ödemiş yolundaki jandarma karakolundan sağa dönüyorsunuz,yolu takip ettiğinizde Gölcük karşınıza çıkacaktır.
İzmir'den hareket edenlerin izleyeceği yol şudur:
İzmir-Torbalı-Tire-Ödemiş-Ödemiş'ten sonra Bozdağ istikametinde devam edin Bozdağ jandarma karakolundan sola dönüyorsunuz,yolu takip ettiğinizde Gölcük karşınıza çıkacaktır.









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HİKAYELER,İLGİNÇ MEKANLAR "CİN DELİĞİ,CEHENNEM KAPISI HİERAPOLİS"

İSTANBUL'UN EN GÜZEL 10 SEYİR TEPESİ

MALTEPE BEŞÇEŞMELER